Η διάθεση που ο χειμώνας προσφέρει μέσα από τον κήπο της ελληνικής φύσης είναι τα δύο αυτά αγαπημένα εσπεριδοειδή τα οποία με την παρουσία τους ξεσηκώνουν τις αισθήσεις μας στην αναγκαιότητα, στην παράδοση και στις αναμνήσεις, έτσι που συνυφαίνουν την αμεσότητα του ψύχους με το ιδιάζον χαρακτηριστικό τους άρωμα και την γεύση, να τα κάνουν ως το απαραίτητο φρούτο όσο κανένα άλλο, προσφέροντας μας την ευεργετική τους δύναμη.
Έως τώρα γνωρίζαμε ότι τα εσπεριδοειδή είναι πλούσια σε βιταμίνη C με πρωταγωνιστές της οικογένειας αυτής το πορτοκάλι και το μανταρίνι. Σημειωτέον ότι, η βιταμίνη C μαζί με την βιταμίνη Ε είναι οι βιταμίνες που θεωρούνται ως οι κορυφαίες του είδους. Ένα, δύο πορτοκάλια την ημέρα υπερκαλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού για βιταμίνη C. Δεδομένου ότι η βιταμίνη C είναι υδατοδιαλυτή, μέρος αυτής απομακρύνεται με την αποβολή του νερού από τον οργανισμό (ούρα και ιδρώτας) γι’ αυτό είναι απαραίτητη η καθημερινή λήψη της μέσω της τροφής. Η ποσότητα που πρέπει να έχουμε κατά νου για την λήψη αυτής της βιταμίνης είναι περίπου 1000 mg την ημέρα. Ωραία, λοιπόν όλα αυτά τα αναφέρουμε για να ξαναθυμηθούμε την ποσότητα που αναλογεί στην συγκέντρωση της βιταμίνης C.
© Copyright 2011. Design by foodstandard web team